În miezul de ritm și culoare al Circului Metropolitan București, locul fermecat și plin de magie dedicat spectacolelor cu cai, se joacă Povestea Calului, un spectacol  unic, cu adevărat impresionant.

Maestrul Filimon Iordache, un dresor pasionat, stăpânește arta de a comunica perfect cu splendidele cabaline, într-un mod doar al lui. El și elevii săi folosesc un limbaj plin de farmec, majoritatea cuvintelor provenind din limba franceză, ceea ce adăugă o notă de eleganță și rafinament fiecărei mișcări a cailor.

Cu puțină atenție veți auzi un entuziast “Allez!” care însemna “Haide!” în franceză. Această comandă da startul unui dans grațios al cailor, care se mișcă în același ritm într-o armonie uluitoare, ce captivează privirile spectatorilor.

Apoi la “Pirouette!” caii execută mișcarea de întoarcere elegantă pe picioarele din spate și obișnuiți deja cu arta rafinată a acestei mișcări, o realizează cu o precizie remarcabilă.

Urmează “Volte!” pentru mișcarea circulară, “An arrier!” pentru a merge cu spatele, și “A genoux!” pentru a se apleca  elegant în genunchi.

Unul dintre momentele culminante ale spectacolului este reprezentat de comanda “Monte!” prin care caii sunt îndemnați să urce cu picioarele din față pe marginea arenei.

Iar dacă intrați în povestea noastră, veți putea recunoaște de-acum aceste cuvinte asociindu-le cu mișcările grațioase ale cailor. Astfel, fiecare vorbă spusă în timpul spectacolului devine nu doar o comandă, ci și o lecție de înțelegere și apreciere a legăturii speciale dintre dresor și cal.

La noi, în arena circului, aceste cuvinte sunt  o formă de comunicare, un limbaj al colaborarii ce transforma spectacolul într-o dovada uimitoare despre conexiunea magică dintre om și cal.

Proudly powered by WordPress