003P1950499

Bucureștiul a fost dintotdeauna atras de spectacolele de artă stradală, însă istoria circului începe din perioada ocupației romane. 

Mai târziu, în Evul Mediu arta circului a fost cultivată de trupe de actori, acrobați, magicieni sau îmblânzitori de animale care se plimbau din localitate în localitate căutând comunități prietenoase unde să-și poată etala spectacolele.

În 1960 se naște Circul de Stat, proiectat de Nicolae Porumbescu, Nicolae Pruncu și Constantin Rulea. După 1989 Circul de Stat devine Circul Globus, care va deveni câțiva ani mai tarziu Circ & Variete Globus. Astăzi, circul a intrat într-o nouă era. Odată cu trecerea în noul mileniu, « Circul de Stat » al anilor ’60 își continuă tradiția, devenind Circul Metropolitan București.

Sub cupola Circului, ce a devenit în timp un simbol arhitectural al Capitalei,  artiști români și de peste hotare, au încântat generații întregi de copii și adulți, cu spectacole de acrobație, magie și dresuri de animale, vreme de peste jumătate de secol.

Sub aceeași cupola, astăzi, arena circului poate găzdui orice tip de spectacol, fiind înzestrată tehnic și funcțional la cele mai înalte standarde mondiale. 

Circul de ieri, prin artiștii săi, a cucerit nu numai publicul românesc dar și cel de peste hotare, mulți dintre artiștii români de circ, fiind premiați în Agora Circului mondial, la Monte Carlo. Printul Rainier III a acordat artiștilor circului din România, în ani diferiți, premiile Festivalului de la Monte Carlo. Trupa "Ewelyn Marinof" a primit Clownul de Aur, trupa "Crețu", Clownul de Argint, și trupa "Cârneanu Platinium", Clownul de Bronz.

Astăzi, Circul Metropolitan București își propune să continue tradiția artei circului românesc, printr-o serie de spectacole a căror complexitate, creativitate si spectaculozitate, va cuceri publicul din lumea întreagă, intrând astfel în elita artei circului mondial.

Sub cupola Circului, veti vedea de fiecare dată o alta poveste ce vă va purta in universuri diferite, de emoție și visare.

Circul Metropolitan București, este un lacaș de cultură unic în România, este locul în care orice om trebuie să vină măcar odată în viață.

Alte spectacole

009_reveal_003

18

Noiembrie

Sâmbătă / 19:00

Reveria

Zeița și Timpul veghează asupra celor îndrăgostiți. La lumina lunii, în taină ...

baiatul_

25

Noiembrie

Joi / 15:00

Băiatul care a învățat să zboare

În lumea tăcerii, dragostea face minuni pentru un copil născut în lumea circului ...

baiatul_

26

Noiembrie

Joi / 11:00

Băiatul care a învățat să zboare

În lumea tăcerii, dragostea face minuni pentru un copil născut în lumea circului ...

009_zulri

09

Decembrie

Sâmbătă / 11:00

Mulțumesc, Moș Crăciun

Orice scrisoare pentru Moş Crăciun ar trebui să înceapă cu “Mulțumesc, ...

© 2017 Circul Metropolitan Bucuresti. Toate drepturile rezervate.

Translate »