Una dintre cele mai emoționante lucrări ale lui George Enescu, Balada, se va auzi simultan joi, 19 august, începând cu ora 12.15 în mai multe locații din București și diverse orașe din țară, precum și pe mai multe canale media, în proiectul „Sunetul Iubirii”, inițiat de Festivalul Enescu pentru a marca 140 de ani de la nașterea marelui compozitor.

 

În București, Balada se va putea auzi la Primăria Municipiului București, în calitate de co-producător al Festivalului Enescu; Biblioteca Metropolitană București (în toate cele 28 de biblioteci și în sediul central); Muzeul Național al Literaturii Române; Centrul de Proiecte Culturale al municipiului București – ARCUB – în Hanul Gabroveni (Sala Mare și Pasaj) și Parcul Colțea; Teatrul de Animaţie Țăndărică; Teatrul Ion Creangă; Teatrul Odeon; Muzeul Municipiului Bucureşti – în Palatul Suțu și Casa Filipescu-Cesianu (Muzeul Vârstelor); Circul Metropolitan București, inclusiv în chapiteaul (cortul) Circului din Parcul Izvor. Balada va putea fi ascultată și în Piața George Enescu, datorită Centrului de Creație, Artă și Tradiție al municipiului București – CREART și în parcul din fața Teatrului Odeon.

Interpretarea oferită publicului de către Festivalul Enescu, cu ajutorul partenerilor săi, este cea a faimosului violonist David Garrett și a Filarmonicii din Monte Carlo, sub bagheta regretatului Gianluigi Gelmetti. Concertul a avut loc în 2015, la Festival, și a fost sold-out.

 

Balada pentru vioară și orchestră op. 4a, compusă de George Enescu între 1895-1896 și dedicată violonistei Eva Rolland, este alcătuită dintr-o melodie plină de lirism, caldă și dulce, juxtapusă unui episod central aflat la polul opus, mai dramatic, mai rațional, asemănător unui recitativ.

Cei care doresc să se bucure de 5 minute de Sunetul iubirii pot intra pe acest link joi, 19 august, de la ora 12.15, pentru a asculta Balada de George Enescu. Dacă vor să împărtășească și cu alții această experiență, pot să distribuie imagini pe platformele de socializare, cu #SunetulIubirii, #Enescu140ani și tag la Festivalul Enescu.

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Puteți găsi informații despre procedura de achiziționare, precum și de condițiile de acces pe site-ul Festivalului, secțiunea Bilete.  Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condițiilor sanitare, iar purtarea măștii va fi obligatorie.

Proudly powered by WordPress