După o pauză de trei ani, cauzată de pandemie, Campionatele Mondiale de Baschet 3×3 pentru tineret se vor desfășura în premieră în România, între 5 și 9 octombrie, la Circul Metropolitan București.

Cele mai bune 40 de echipe naționale, 20 la masculin și 20 la feminin se vor duela pentru titlul suprem în arena care în 2018 a găzduit Campionatele Europene de Baschet 3×3. Nu mai puțin de 27 de țări vor fi reprezentate în competiție, inclusiv România, din postura de țară organizatoare.

Tricolorii au ocupat locul 12 la ultima ediție, China 2019 dar și-au trecut în palmares un succes răsunător împotriva naționalei Statelor Unite în competiția masculină, 21-18, în faza grupelor. Fetele au încheiat atunci competiția pe locul 10.

Fanii din România vor putea urmări viitoarele staruri olimpice, FIBA 3×3 U23 World Cup fiind o adevărată rampă de lansare pentru tinerii jucători în vederea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Nu mai puțin de 10 dintre medaliații olimpici de la Tokyo 2020 evoluaseră cu un an înainte la Mondialele de tineret.

Evenimentul găzduit de Circul Metropolitan va fi un adevărat festival urban de sport și distracție, cu o zonă pentru fani care va include gaming, jocuri și concursuri având ca temă baschetul, momente de entertainment în pauzele dintre meciuri, un food court și multe altele.

FIBA 3×3 World Cup este organizat de către Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Capitalei, Direcției Cultură, Învățământ, Turism, Ministerului Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român, SMURD, Circului Metropolitan și Companiei Naționale Aeroporturi București. Evenimentul este susținut de către: Mastercard, Banca Transilvania, Nike, The Group, Regina Maria, Red Bull, OHMA, Brenntag, Kiss FM. Partener global al evenimentului: Wilson.

Proudly powered by WordPress