V-ați întrebat vreodată de ce au apărut emoticoane cu aplauze? Pe Facebook, WhatsApp, Instagram? A sesizat cineva că aplauzele reale sunt pe cale de dispariție, așa că avem deja nevoie de unele virtuale? În show-urile de televiziune sunt înregistrate și setate de către un regizor de emisie care simte când e nevoie de ele, la radio sunt folosite doar ca accente, în talk show-uri aproape că s-a renunțat la ele, de când e mai profitabilă împroșcarea cu noroi și invective. Iar vedetele, influencerii și podcasterii au nevoie doar de like-uri și ”followerși”, pentru că aplauzele sunt desuete și oricum nu “rimează” cu îndeletnicirile lor.

În sălile de spectacol însa lucrurile stau cu totul altfel…

Aici aplauzele sunt recompensa uriașă pentru anii dedicați scenei…sau arenei, motorul pentru efortul pregătirii zilnice, alinarea pentru accidentările suferite, combustibilul pentru îndârjirea de a o lua de la capăt, ca niște Sisifi moderni.

Iar dacă vă gândiți din această perspectiva la artiștii de circ, abia atunci veți aplauda atât de tare, încât vă vor ustura palmele, ca ei să simtă prețuirea, admirația și respectul care vine dinspre spectator.

Pentru că ele, aplauzele sincere, netrucate, reprezintă un adevărat barometru pentru artiști! Energia lor vibrantă devine atunci replica celei pe care artiștii o investesc în numerele lor, arzând ca niște flăcări pentru câteva minute. Haideți să fim flăcări ale bucuriei de a fi martori ai felului în care artiștii se dăruiesc publicului în arena circului.

Căci arta spectacolelor de circ este o întrepătrundere a sportului de performanță, dresurii, actoriei, acrobației și a baletului într-o formă nouă de exprimare mult mai solicitantă, din păcate, subevaluată și subapreciată.

P.S.Artiștii Circului Metropolitan București își iubesc și respectă publicul

Proudly powered by WordPress