LUNI 13 noiembrie 2023 ora 19.30

Bella Ciao e un refren de la sfârșit de secol XIX face furori și astăzi. Mai întâi, a fost revolta în versuri a culegătorilor de orez nemulțumiți de condițiile grele de lucru. Apoi, partizanii din anii ’50 au “confiscat” melodia și i-au modificat versurile, pentru a le servi cauzei. Dar probabil că ar fi rămas doar o altă “piesă retro”, dacă serialul-fenomen Casa de Papel n-ar fi folosit-o într-o scenă iconică. Fiindcă e nevoie de vedete, pentru ca întreaga planetă să afle de un cântec sau altul. Dar Bella Ciao își are propriile superstaruri: muzicienii care au marcat renașterea folclorului italian.

În noiembrie 2023, o distribuție excepțională aduce pe scenele din Oradea, Cluj-Napoca, București, Timișoara și Iași muzica celor mulți, celor nemulțumiți, celor care își pun revolta pe note. Indiferent că le înțelegeți sau nu versurile, veți rezona cu siguranță. Fiindcă libertatea, pacea și dreptatea n-au nevoie de traducere: sunt lucrurile pe care ni le dorim oriunde-am trăi. Iar speranța se simte la fel, indiferent cine ești.

Totuși, pentru că muzica se schimbă odată cu timpurile, acest spectacol-eveniment combină tradiția și ritmurile noi. Emoțiile vechi de când lumea capătă o viață nouă prin orchestrațiile prezentului. Iar distribuția “all stars” garantează o experiență intensă, încântătoare, memorabilă.”

 

Link bilete https://www.entertix.ro/bilete/15734/bella-ciao-13-noiembrie-2023-circul-metropolitan-bucuresti-spectacol-in-sala-bucuresti.html

 

Proudly powered by WordPress