Ziua Națională a Calului este sărbătorită de americani din 13 decembrie 2004 și nu este o zi dedicată cailor de echitație sau pasionaților de cai, ci își propune să evidențieze toate modurile în care caii au contribuit istoric la dezvoltarea societății americane.
În istoria omenirii calul nu a fost despărțit niciodată de om și celebrarea acestui nobil animal reprezintă în primul rând, o datorie morală pentru noi toți, cei care iubim, respectăm și admirăm eleganța și frumusețea lui.
Poate că astăzi calul trece printr-o perioadă de mare cumpănă și cel ce ne-a fost credincios milenii de-a rândul se vede astăzi uitat, trădat și abandonat. Dar pentru caii noștri, artiștii noștri de la Circ, ne vom zbate ca ei să rămână și să facă parte din viața noastră. Aici caii sunt lăsați să zburde, au posibilitatea să interacționeze cu semenii lor și se simt în siguranță lângă noi.
Da, iubim caii și cred că prin asta spunem tot!
Haideți cu toți să aducem un omagiu calului și puteți face și voi asta venind la spectacolele noastre, unde artiștii noștri spun povești cu și despre cai!
Photo credit: Remi Sprîncenatu
Proudly powered by WordPress