Acum 18 de ani, Lili a fost pusă în fața unei alegeri dificile: Vii cu mine sau ne despărțim? Asta a întrebat-o prietenul Alex Rotaru (fiul celebrului artist Gheorghe Rotaru) pe care-l cunoștea din 2000, fiind vecini de cartier și care primise o invitație la un turneu în străinătate, pentru o perioadă mai mare.

”Știam că îmi va fi greu fără el, dar l-am refuzat…și am crezut că l-am pierdut” își amintește cu emoție Lili. ”Dar după două luni am primit o invitație în Germania și bani. Nu am mai ezitat și am plecat fără să mai stau pe gânduri. În timpul lui liber repetam, seară de seară, un numar de jonglerie cu bulave, un fel de măciuci de jonglerie, albe cu argintiu.”

În paralel, Alex își făcuse o trupă de basculă, unde Lili bătea la basculă sau stătea pe perș (prăjină folosită la săriturile acrobatice în înălţime).

Un artist trebuie să fie polivalent și să se descurce şi la numerele aeriene şi la un număr la sol, dar și la jonglerii. Repetând asiduu au început să vină invitațiile la turneele din Portugalia, Turcia, Elveția, Italia, Germania sau Spania. În anul 2009, cu ocazia Galelor Circului, Lili a ajuns colaborator al Circului Globus, unde a început antrenamentele ca artist profesionist. În viața familiei Rotaru a apărut minunea numită Alexia, dar seriozitatea la antrenamente și perseverența au reprezentat principiile de bază ale evoluției artistice. Nimic nu a împiedicat-o pe Lili să își conceapă propriul număr de jonglerie cu picioarele sau „antipodul“, cum i se spune în lumea circului.

Iar încăpățânarea este de cele mai multe ori un defect, mai ales atunci când te încăpăţânezi din orgoliu. Dar în cazul lui Lili este o calitate. Pentru că tot un soi de încăpăţânare este şi perseverenţa: să nu renunţi să mergi pe un drum chiar dacă te împiedici şi cazi: zi de zi merge la școală cu Alexia, vine la Circ și repetă, merge înapoi la școală să își ia copilul, apoi iar la repetiții, de data asta împreună cu fetița.

Care este rezultatul? Unul pe care-l puteți vedea în spectacolul ABC-ul Circului în care apare și fata de la antipod.

Proudly powered by WordPress