-Safir-un cal pur sânge arab, calul perfect

Povestea lui începe în 2006, când a fost văzut la herghelia din CIOFLINCENI și a fost achiziționat de la un sirian care creștea numai cai arabi.

Este o rasă de cai care are reputația de a fi foarte inteligentă și foarte rezistentă, cu o puternică personalitate și este una din cele mai vechi rase de cai.

Prima întâlnire cu SAFIR a decurs în felul următor, își amintește Mioara Igna, cea care i-a fost alături de la început:

Vezi Mioara că ai primit un cal care ți se potrivește perfect, îl cheamă DIAVOLO, este arab și are 5 ani!”.

Am fugit cu viteza luminii pe linia grajdului și ce să vezi?….un cal sur, de statură medie și cu ochii mari cât “cepele”😆

M-am uitat la el și i-am spus: Ăsta este Diavolo? De ce? De azi încolo te vei numi Safir pentru că ești ca o piatră prețioasă!

I-am pus frâul și l-am scos afară la iarbă verde. În secunda următoare s-a ridicat în doua picioare, cu nările fremătânde, coada ridicată (specific arabilor) și cu viteza luminii a zbughit-o înapoi în boxă. Din acel moment am înțeles de ce i se spunea DIAVOLO.

Mi-am spus în sinea mea: Ești exact ceea ce îmi doresc eu: un cal nebun! Și de atunci au trecut 17 ani de când lucrăm împreună zi de zi.

Am format cu ajutorul lui o trupă de djighit (toți elevii au învățat să călărească pe el) și în afară de ceilalți patru cai, el era preferatul tuturor pentru perfecțiunea și răbdarea de care dădea dovadă.

În decursul acestor ani a intrat și continuă să facă parte din numeroase spectacole, iar maniera lui de lucru este ca o “săgeată “! Este cel mai rapid cal din circ și pe lângă acest aspect este și șeful tuturor.

Nu este o legendă, dar într-o zi s-a ridicat în două picioare, a spart boxa în care stătea și a ieșit în grabă mușcând toți caii. Așa a stabilit ierarhia și poziția lui de șef. De atunci auzeam șoptindu-se….”aveți grijă , trece Safir”!

Tot o rutină de 17 ani este și încălzirea înaintea antrenamentului, care durează 20 min și constă în pas și trap, în timp ce se aude o muzică relaxantă. Safir reprezintă putere, înseamnă mândrie… este spirit bun

El m-a ajutat să fiu întreagă , mi-a fost alături în unele dintre cele mai grele momente prin care am trecut vreodată, el m-a ajutat și m-a completat.

De aceea îi spun ca o mantră: TU EȘTI PUTEREA MEA!”

Proudly powered by WordPress