În ABC-ul Circului apare (spre deliciul copiilor, dar și al celor mari) Fram, cel mai cunoscut și simpatic urs polar. Exact ca și cel din romanul lui Camil Petrescu, care lucra la circ și își făcea numerele fără să fie îndrumat, ursul nostru dansează frenetic spre amuzamentul celor care-l urmăresc.

Dar cum a ajuns cel care îi dă viață lui Fram să devină unul dintre talentații acrobați ai Circului Metropolitan?

Povestea a început în 2003, pe când Alexandru Hoarcă (pentru că el este cel care îl interpretează pe Fram) avea 12 ani, se juca cu alți copii pe stradă, iar unul dintre cei mari l-a întrebat dacă nu vrea să vină la circ. Răspunsul pozitiv a venit natural, mai ales că era fascinat după salturi și văzuse câteva spectacole de acrobație la Circul Globus.

Zis și făcut: a început antrenamentele simultan cu trupa de jocuri icariene și basculă, iar după nouă luni a ajuns să execute numere care se fac, în mod normal, după 2 sau 3 ani.

În următorii ani, 2004 și 2005, pleacă în turneu în Germania, la circul Probst și în 2007 în Lisabona, alături de trupa Alexandros. Debutul la Circul Globus a avut loc tot în anul 2007 și a ales jocurile icariene. În anul următor s-a orientat și spre jonglerie, iar după ce s-a antrenat toată vara a ajuns în Italia unde avea pregătite 3 numere: jocurile icariene, basculă și jonglerie. Abia în 2010 renunță la jocurile icariene, pentru că crescuse în înălțime, iar pentru turneul din Turcia s-a concentrat pe jonglerii și basculă.

Prietenia cu Cătălin Bogdănescu are drept rezultat apariția unui alt număr dificil, într-un glob de metal unde cei doi pilotează motocicletele și asta după repetiții care au durat un an, iar încă un an luându-le construcția globului. A urmat turneul în Austria, iar în anul 2016 Alexandru a primit premiul Steaua de Aur la Festivalul Internațional, care a avut loc la Circul Globus. În perioada pandemiei a ajuns atracția principală a reprezentațiilor care aveau loc în arena exterioară, iar anul acesta a participat alături de trupa Alexander la Festivalul Internațional de la Massy.

Acum s-a rezolvat misterul: personajul Fram este un artist cunoscut în lumea circului și știe să facă mult mai multe lucruri uimitoare pe care le veți vedea în spectacolele Circului Metropolitan București.

Proudly powered by WordPress