În anul 2024, Festivalul Internațional de Circ de la Monte Carlo sărbătorește o bornă semnificativă – 50 de ani de la prima ediție a acestui eveniment extraordinar care a schimbat paradigma circului și l-a ridicat la rangul de artă. Fondat în 1974 de către Excelența Sa, regretatul Prinț Rainier de Monaco, festivalul a devenit un adevărat Cannes al lumii circului, atrăgând trupe și artiști de circ de pe întreg globul.

Prințul Rainier a fost viziunea și forța motrice în spatele transformării spectacolului de circ, eliberându-l de stereotipurile legate de rumeguș și mirosul de animale. A reușit să demonstreze că circul este o formă de artă care merită să fie apreciată și să devină un adevărat eveniment mondial. Festivalul de la Monte Carlo a devenit rapid un reper în lumea spectacolului.

Cu o tradiție îndelungată, festivalul continuă să aducă laolaltă cele mai impresionante și inovatoare numere de circ din întreaga lume. Anul acesta, la cea de-a 50-a aniversare, evenimentul a fost marcat de prezența Familiei Regale de Monaco. Prințul Albert și Prințesa Charlène au fost însoțiți de gemenii lor, Jacques și Gabriella, care au avut parte de o experiență de neuitat în lumea magică a circului.

Festivalul Internațional de Circ de la Monte Carlo rămâne un pilon al culturii și artei, iar cea de-a 50-a aniversare marchează o jumătate de secol de spectacol captivant și inovație, continuând să încânte și să inspire publicul din întreaga lume.

Proudly powered by WordPress

Anunț!

Din motive independente de voința noastră, evenimentul Orginal Dance Star 6th Edition nu va fi găzduit de instituția noastră. Ne pare rău pentru disconfortul creat și înțelegem că această situație poate cauza neplăceri.
Organizatorii evenimentului Orginal Dance Star 6th Edition își asumă toată răspunderea pentru această situație.

Vă mulțumim pentru înțelegere!