În anul 2024, Festivalul Internațional de Circ de la Monte Carlo sărbătorește o bornă semnificativă – 50 de ani de la prima ediție a acestui eveniment extraordinar care a schimbat paradigma circului și l-a ridicat la rangul de artă. Fondat în 1974 de către Excelența Sa, regretatul Prinț Rainier de Monaco, festivalul a devenit un adevărat Cannes al lumii circului, atrăgând trupe și artiști de circ de pe întreg globul.

Prințul Rainier a fost viziunea și forța motrice în spatele transformării spectacolului de circ, eliberându-l de stereotipurile legate de rumeguș și mirosul de animale. A reușit să demonstreze că circul este o formă de artă care merită să fie apreciată și să devină un adevărat eveniment mondial. Festivalul de la Monte Carlo a devenit rapid un reper în lumea spectacolului.

Cu o tradiție îndelungată, festivalul continuă să aducă laolaltă cele mai impresionante și inovatoare numere de circ din întreaga lume. Anul acesta, la cea de-a 50-a aniversare, evenimentul a fost marcat de prezența Familiei Regale de Monaco. Prințul Albert și Prințesa Charlène au fost însoțiți de gemenii lor, Jacques și Gabriella, care au avut parte de o experiență de neuitat în lumea magică a circului.

Festivalul Internațional de Circ de la Monte Carlo rămâne un pilon al culturii și artei, iar cea de-a 50-a aniversare marchează o jumătate de secol de spectacol captivant și inovație, continuând să încânte și să inspire publicul din întreaga lume.

Proudly powered by WordPress