În 1802, Împăratul Napoleon Bonaparte a instituit Legiunea de Onoare, decoraţie primită de-a lungul timpului de numeroase personalităţi ale lumii. Este vorba de cea mai înaltă distincţie a Franţei și de-a lungul timpului a fost acordată unor somităţi, indiferent dacă acestea erau cetăţeni francezi sau nu.

#Artacircului depăşeşte graniţele uzuale dintre formele de exprimare specifice artelor consacrate și ne dorim să propunem o ”reverenţă culturală” în faţa celei numite Gipsy Gruss, care este o ambasadoare mondială a acestei măiestrii din arenă.

Arta este fără îndoială unul dintre cele mai pure și înalte elemente ale fericirii umane, iar faptul că doamna #GipsyGruss, născută #CamillaBouglione, este numită în Ordinul Legiunii de Onoare, în grad de Cavaler, nu face decât să ne bucure că o artistă de circ a ajuns în Panteonul culturii franceze și să reprezinte o adevărată inspirație pentru artiștii de circ din întreaga lume.

Ne înclinăm cu respect în fața acestei doamne care a obținut numeroase premii prestigioase, fiind distinsă cu titlul de Regina Circului, la Madrid în 1970 și încoronată ca Dame du Cirque în Monte-Carlo, în anul 2001.

Proudly powered by WordPress