“Numai când vei iubi un animal vei simți iubirea din toată inima” este un citat de Anatole France, iar Josh Billings spunea: “Câinele este singura ființă de pe Pământ care își iubește stăpânul mai mult decât pe el însuși.
Cum a ajuns ciobănescul Ursu la Radu Adrian, dresor și acrobat? Pentru asta ar trebui să ne întoarcem în toamna lui 2018, când din canisa Von Bismack, situată în Iași, pe dealul Galata, undeva pe strada Podișului, a răsărit un puiuț agresiv, un diavol tazmanian în formare. El fusese păstrat pentru jandarmerie, iar când Adrian a vrut să aleagă un câine prietenos s-a trezit cu o mică fiară. 4 luni au durat numai antrenamentele de socializare pentru că prima regulă a dresorului a fost: fără agresivitate față deoameni și celelalte animale.
Numele de Ursu a venit după ce a fost trasă la sorți litera U, fapt care i-a amintit lui Adrian Radu de primul lui câine din 1997 pe care-l chema …Ursu!
În următorii doi ani diavolul tazmanian Ursu s-a transformat într-un superb exemplar de ciobănesc german, cu accente de alsacian și din acest moment au început antrenamentele pentru numerele de circ.
Deși de cele mai multe ori în dresaj se folosește recompensa, Adrian a reușit să îl modeleze doar cu dragoste! Acel Bravo pe care i-l adresa după fiecare mișcare executată corect conținea atâta afecțiune, cât nu putea face o recompensă. La 4 luni a început dresajul de bază, la 8 luni nu mai avea nevoie de lesă și acum la 4 ani și jumptate Ursu a devenit un excelent câine pentru terapie, mai ales pentru oamenii cu fobie de câini. În fața copiilor cu nevoi speciale, patrupedul dă dovadă de o mare putere de stăpânire, iar comenzile pe care le execută nu sunt ordine de îndeplinit, ci îndatoriri pe care trebuie să le ducă de fiecare dată la bun sfârșit.
Această scurtă poveste ilustreaza puterea iubirii și, în mod special, puterea prieteniei dintre un om și un câine, unul loial, inteligent şi neînfricat și care nu va înceta niciodată să îl facă pe Adrian Radu să se simtă iubit și apreciat.

Proudly powered by WordPress