Aceste cuvinte răsună în spiritul emoției, al admirației și al bucuriei pe care circul le aduce oamenilor din întreaga lume. Este o celebrare a creativității, a priceperii și a imaginației umane, captivând publicul de toate vârstele și originile.

Prințul Rainier al III-lea de Monaco a fost întotdeauna un susținător pasionat al circului. Încă de la o vârstă fragedă, prințul a manifestat interes pentru circ și a dezvoltat o atracție puternică pentru această formă de artă. El a fost inspirat de circul tradițional european, dar și de influențele aduse din Statele Unite ale Americii, unde circul era deja o formă de divertisment extrem de populară. Prințul și-a făcut un obicei în a găzdui marile circuri franceze în Principat și, alături de Prințesa Grace, își aducea și cei trei copii la spectacole. În anii ’70, a aflat cu multă emoție despre problemele financiare grave cu care se confruntau unele companii de circ. Astfel, a decis să creeze în Principat un eveniment care să celebreze circul, iar în al 25-lea an de domnie a fondat Festivalul Internațional de Circ.

În introducerea primului program din 1974, el a spus: „Festivalul Internațional de Circ a fost creat gândindu-mă la comunitatea Circului, această familie de oameni subestimați, pentru ca voi, spectatori atenți ai eforturilor și muncii lor, să îi puteți cunoaște”. Prințul Rainier a avut o viziune inovatoare și a introdus numeroase îmbunătățiri în lumea circului, transformându-l într-o formă de artă modernă și impresionantă.

A promovat tehnologii avansate și a facilitat dezvoltarea unor tehnici speciale, precum utilizarea instalațiilor de lumini, sunetului și efectelor vizuale, pentru a crea experiențe uluitoare pentru public. Rainier a avut, de asemenea, un rol crucial în aducerea unor trupe de circ internaționale de renume în Monaco, contribuind astfel la creșterea prestigiului festivalului și a principatului în general.

Cu onoare și respect, Circul Metropolitan București a omagiat memoria Prințului Rainier de Monaco-de la a cărui naștere se împlinesc 100 de ani-un om remarcabil care ne-a amintit că visurile mărețe nu cunosc granițe și că în fiecare dintre noi se află potențialul de a face lucruri extraordinare.

Trăiască Circul! Long live the circus! Viva le cirque!

Aceste strigăte de bucurie răsună în continuare în inimile noastre, amintindu-ne de frumusețea și magia circului, un loc în care se îmbină arta, curajul și spiritul uman.

Proudly powered by WordPress